Kde nás najdete? Zakázkové oddělení: 499 320 459, technická kancelář: 608 075 005, 281 017 369
Kde chybí prevence,
hasiči nepomohou!
34
LET

Vyšel nový zpravodaj č. 52 – zde Úvodník

Publikováno dne 16. 7. 2018

Autor: Josef Seidl

motto: Každý je nahraditelný,
někdo však bude chybět.
Seidl

Vážení přátelé, domnívám se, že i mně, po 28 letech existence naší /dnes už jejich/ společnosti přísluší, abych se s vámi rozloučil. Guth Jarkovský by byl jistě stejného názoru. Je to první a současně poslední úvodník v mém podání. Právě v těch úvodnících jim bude Eda chybět. Ani „ Jak jde život“ /Eda/, ani „Co je nového v naší firmě“ /Petr/. Prostě moje premiéra a zároveň derniéra. Jak jsme vznikli popsal Eda v minulých číslech. Jeho politické komentáře nemíním komentovat a nepatří to do našeho časopisu. Jenom s těmi dotacemi, čerpanými z EU mám dilema. K mému odchodu z firmy jsem si předsevzal, že nějaká dotace, když se nečerpají, by nebyla špatná. Uspěli jsme v „úspoře energií“, a jsme jedno staveniště. V našem případě snad nejde o podvod, i když pohnutky jsem měl stejné jako pan Babiš. V tom je Edo to kouzlo – ÚSPORA.
Celých 28 let jsme žili v symbióze, tak to přeci nepo..ru. Jeden cholerický, impulzivní pragmatik, druhý rozvážný uvážlivý vědecký pracovník. A dali jsme 28 let bezkonfliktního úspěšného účinkování. Zázrak? Nikoli, tolerance a společný cíl. Fakt, Eda to se mnou dal. Jaký byl konec? Spontánní. Za mě Aleš, za Edu Petr. To je předpoklad, že firma J. Seidl a spol. nevymizí z obchodního rejstříku. Pan notář si velmi považoval, že dělá zápis nejstarší existující právnické osobě v Královéhradeckém kraji. Žádná sleva však z toho nekoukala. Tímto zápisem spadla klec a šmitec.
Doufám, že jenom za další životní etapou. Na zubatou se chystám po vzoru hyperaktivního staříka, kterému se přihodilo následující:
Zvonek, u dveří žena. Trochu vychrtlá, ale staříkovi se líbila. Pozval ji dál, pár panáků, potom ložnice. Rozloučí se, žena odejde. Za chvíli znovu zvonek. Stařík jde otevřít, ve dveřích stojí tatáž žena, nesměle prohlásí: promiňte, zapomněla jsem si ve vaší ložnici kosu.
Přeji svými 50 % bývalého vedení našim nástupcům stejnou symbiózu a prosperitu i v letech hubenějších, která zákonitě přijdou. A s vámi se všemi mi bude potěšením se setkávat v dalších letech.

S úctou Josef Seidl

Sdílejte článek

Další články v sekci Technický zpravodaj